Nişan Alışverişinde Olmazsa Olmaz Olan Malzemeler Nelerdir?

04-11-2018 21:23
Nişan Alışverişinde Olmazsa Olmaz Olan Malzemeler Nelerdir?

Nişan malzemeleri için yapılan alışveriş, çiftin belki de en çok heyecanlandığı ve heveslendiği nişan aşamalarından biri. Bu denli heyecanlı ve hevesli bir süreç olsa da oldukça yorucu olabiliyor. Özellikle neler alınması gerektiği hakkında araştırma yapılmadıysa, temaya karar verilmediyse, alışveriş yapılacak yerler önceden belirlenmediyse çift için en yorucu, en stresli anlar olabilir. Bu özel anların çifti yormaması ve stres sebebi olmaması için araştırma yapmak ve nişan malzemeleri satın alırken dikkat edilmesi gereken unsurlara dikkat etmek gerekmektedir.

Nişan malzemeleri için alışveriş yaparken, elbette en önemli unsurlardan biri; nişan yüzük tepsisi gelmektedir. Nişan yüzük tepsisi için günümüzde birçok modelde tepsi üretilmektedir. Her zevke, her temaya ve her stile en uygun nişan yüzük tepsisi modelleri arasından sizin nişanınız için en uygun modele karar verebilirsiniz.

Nişan Malzeme Çeşitleri

Nişan malzeme çeşitleri yapmak istediğiniz nişan temasına göre değişmektedir. Genel olarak nişan evde yapılan bir etkinlik olsa da nişan salonlarında da yapılabilir. Bundan dolayı da tercih edilen nişan malzeme çeşitleri değişmektedir. Nişan yüzük tepsisi dışında örf ve geleneklerimize gör kız ve erkek tarafı karşı tarafa armağan verir. Genel itibari ile yapılan bohçalar damat ve gelin adayına armağan edilse de bazı yörelerde gelin ve damat adayının akrabalarına da bohça yapılmaktadır. Gelin ve damat için yapılacak nişan alışverişi listesinde bulunması gerekenler aşağıdaki gibi özetlenebilir. Ancak elbette bu liste her yöre ya da çift için değişebilir. Ancak fikir vermek amacıyla genel itibari ile nişan alışverişlerinde geline alınması gereken armağanlar; ayakkabı, banyo havlusu ve lifi, takı seti, el ve ayak bakım setleri, cilt bakım seti, cüzdan, çanta, çorap, iç çamaşırı, sabahlık ve gecelik seti, epilasyon seti, günlük elbise, pijama, şort baby-doll takımı, makyaj çantası ve makyaj seti, namaz örtüsü, parfüm, saç bakım seti (Ayna, tarak, fırça, toka vb.), terlik olarak özetlenebilir.

Nişan alışverişi yaparken damada alınması gereken armağanlardan bazıları ise; ayakkabı, banyo havlusu ve lifler, banyo takımı (Parfüm, losyon, deodorant, diş fırçası, diş macunu vb.), cüzdan, kemer, anahtarlık, çorap, gömlek ve kravat, iç çamaşır seti (Fanila, atlet, boxer), krem seti, mendil, robdöşambr ve pijama takımı, saat, seccade, terlik ve ayakkabı, traş makinası ya da traş takımı olarak tercih edilebilir.

Bu malzemelerin dışında nişan yüzük tepsisi ve diğer nişan malzemeleri de oldukça titizlik ve özenle, nişanın yapıldığı alana (ev ya da nişan salonu) ve nişanın temasına göre değişmektedir.

Nişan Malzeme Fiyatları

Nişan malzeme fiyatları öncelikli olarak tercih edilen malzemelere, malzemelerin nicelik ve niteliklerine göre değişmektedir. Her malzeme için tek standartta fiyat vermek mümkün değildir. Ancak genel itibari ile her bütçe ve ekonomi için oldukça uygun nişan malzeme fiyatları bulunabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.