Nikah Şekeri Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

22-11-2018 23:50
Nikah Şekeri Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Nikah şekeri düğün ya da nikahın belki de en önemli detaylarından biri. Evlenen ve yeni hayatına başlayan çift tarafından, bu mutlu günlerinde onları yalnız bırakmayan akrabalarına, sevdiklerine ve dostlarına armağan edilen nikah şekerleri çiftin evlilik günlerinin minik bir anısıdır. Konuklara armağan edilen nikah şekeri özenle seçilmelidir. Bu sayede konuklar tarafından da özenle, uzun süre saklanacak ve çiftin en mutlu anları sevdikleri tarafından da sıkça hatırlanacaktır. Ancak nikah şekeri seçerken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Tercih edilen nikah şekerinin şık ve özenli olması; konuklara kendilerini değerli hissettirecek ufak bir jesttir. Tüm evlilik telaşında; çiftin konukları için zaman ayırdığını ve nikah şekeri için özendiğini hissettirmek büyük bir inceliktir. Bundan dolayı da uzun yıllardır popülerliğini asla kaybetmeyen ve önemli geleneklerimizden olan nikah şekerleri düğün ya da nikahın en önemli detaylarından biri olarak karşımıza çıkar.

Düğün Hediyeleri için Özel Nikah Şekerleri

Düğün hediyeleri seçerken ve hangi nikah şekeri modelinin armağan edileceğine karar verirken öncelikli olarak çift; bunun için bir bütçe belirlemelidir. Belirlenen bütçe; nikah ya da düğüne katılacak olan konukların sayısı dikkate alınarak elde edilmelidir. Bütçenin belirlenmesinin ardından çift nikah ya da düğünlerinin temasına en uygun nikah şekerleri için araştırma yapmaya başlayabilir. Nikah şekeri gelinlik ve damatlıkla dahi uyumlu olmalıdır. Bu sayede düğün hediyeleri için özenildiği gösterilmiş olunur. Bunun yanı sıra düğünün ya da nikahın temasına en uygun nikah şekerini bulmak; ilerleyen dönemlerde nikahınızın ya da düğününüzün nasıl geçtiğini ve diğer tüm detayların daha kolay anımsanmasını sağlayacaktır. Örnek olarak; eğer nikah ya da düğününüz açık havada yapılan ve mis gibi çiçeklerin olduğu bir kır düğünüyse bu aşamada nikah şekerinizi çiçeklerle süslenmiş bir şekilde tercih edebilirsiniz. Nikah şekeri yerine minik ve şık kavanozlarda reçel ya da ballar, deniz yıldızlı ya da istiridye kabuklu düğün hediyeleri tercih edebilirsiniz. Ancak nikah ya da düğününüz daha şatafatlı olacaksa, gelinliğiniz daha gösterişli ise bu aşamada daha göz alıcı ve gelinliğinizle ve düğün temanızla uyum gösterecek düğün hediyeleri araştırmanız gerekmektedir. Ayet nikah şekerleri ya da çelenk ayet nikah şekerleri için araştırma yapabilirsiniz.

Nikah Şekeri Fiyatları

Nikah şekeri fiyatları tercih edilen nikah şekerlerine ya da düğün hediyelerine göre değişmektedir. Genel olarak tercih edilen nikah şekerleri işçiliğe, kullanılan malzemeye ve satın alınacak sayıya göre belirlenmektedir. Tüm bu unsurlar nikah şekeri fiyatları için belirleyici olmaktadır. Ancak her bütçe için geniş bir fiyat aralığında, oldukça şık ve göz alıcı nikah şekerleri, düğün hediyeleri bulmak mümkündür.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.