Nikah Şekeri Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

26-11-2018 22:51
Nikah Şekeri Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Nikah şekeri düğün ve nikahlarda konuklara armağan edilen, düğünün en önemli ayrıntılarından biridir. Düğün ya da nikahta konuklara hediye edilen ve mutlu günün hatırlanmasını sağlayan nikah şekeri belki de düğün ve nikahların en önemli ayrıntılarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Konuklara nikah şekeri armağan etme adeti; oldukça eski zamanlardan beri uygulanmaktadır. Geleneksel anlamlarla beraber; çiftin mutlu gününü dostları ve aile üyeleri ile paylaşmalarını ve hatırlanmayı sağlayan bu ufak armağanlar, konuklara kendilerini özel hissettiren oldukça şık jestlerdir. Eski dönemlerde nikah şekerleri yalnızca badem şekeri olarak armağan edilse de günümüzde hem moda anlayışı hem de trendler sayesinde birçok farklı dizaynda nikah şekeri tercih edilmektedir.

Nikah Şeker Modelleri

Günümüzde nikah şeker modelleri tıpkı diğer nikah malzemeleri seçeneklerinde olduğu gibi her sene trend ve modalarla değişmektedir. Renkli badem şekerleri dışında lavanta, ferah kokan kolonyalar, şık mumlar gibi birçok farklı ufak armağan tercih edilebilir. Düğün temasına uygun olarak da nikah şeker modelleri tercih edilebilir. Eğer deniz temalı bir düğün yapılıyorsa ya da çift için deniz önemli ve derin anlamlar taşıyorsa, istiridye kabuklarından nikah şekerleri ya da çapa gibi detayları olan nikah şeker modelleri tercih edilebilir. Bunun dışında gümüş objeler, hediyelik eşyalar, konukların evlerinde kullanabileceği dekorasyon için uygun hediyeler, keseler ya da buzdolabı mıknatısları tercih edilebilir. Günümüzde en çok sevilen nikah şeker modelleri ise kokulu mumlar ve sabunlar olmaktadır. Nikah şekerleri; düğün ya da nikahların en önemli detaylarından biridir. Nikah şekeri genel itibari ile mutlu gününüzde sizlerin yanında olan ve sizleri yalnız bırakmayan konuklarınıza verilen ufak armağanlardır. Oldukça şık bir jest olan nikah şekeri adeti ise elbette zamanla değişmiştir. Eski zamanlarda yalnızca beyaz badem olarak tercih edilen nikah şekerleri, günümüzde birçok farklı şekilde tercih edilebilir. Düğün ve gelinlik gibi moda anlayışına göre her sene değişen trendlerde tercih edilen nikah şekerleri, modaya göre değişmektedir.

Nikah malzemeleri içinde belki de en önemlileri olan nikah şekeri modelleri mutlaka çift tarafından özenle seçilmelidir. Özenle seçilen nikah şekerleri düğünün temasına uygun olursa, çifti ve düğünü hatırlatacaktır. Eğer şatafatlı bir düğün tercih edilmişse, daha lüks ve ışıltılı nikah şeker modelleri tercih edilebilir. Bu sayede konuklar nikah şekerleri ile düğünü özdeşleştirebilecektir. Bunun yanı sıra daha sade ya da açık hava düğünü tercih edilmişse daha renkli, sade ve bohem nikah şekerleri tercih edilebilir.

Nikah Şeker Fiyatları

Nikah şeker fiyatları tercih edilen nikah şekerine göre değişmektedir. Nikah şekeri fiyatları şekerin yapımında kullanılan malzemelerle belirlenmektedir. Mum, şeker, kütük, kolonya vs. Gibi malzemeleri içeren nikah şekerlerinde fiyatlandırma farklı olmaktadır. Genel itibari ile tercih edilen nikah şekerine göre ve sipariş edilen sayıya göre nikah şeker fiyatları değişmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.