Gelinlerin Alışverişinde Vazgeçilmez Olan Malzemeler Nelerdir?

29-12-2018 22:05
Gelinlerin Alışverişinde Vazgeçilmez Olan Malzemeler Nelerdir?

Gelin malzemeleri araştırmak ve satın almak, evlilik sürecinde gelin için belki de en keyifli dönemlerden biridir. Özellikle gelin malzemeleri gelin adayının evlilikten sonraki sürecini kolaylaştıracak olan bu malzemelerin mutlaka kaliteli, şık ve gelin adayına yaraşır şekilde olması önerilmektedir.

Gelin Malzemeleri

Gelin malzemeleri oldukça çeşitlidir. Her ailenin geleneği farklı olduğu için evlilikten önce damat ve gelin için hazırlanması gereken eşyalar farklı olmaktadır. Genel olarak, her ailede değişse de Türk kültürü için ayna tarak seti ve çeyiz çeşitleri değişmemektedir.

Gelin malzemeleri içerisinde makyaj setleri, temizlik setleri, örtüler, danteller de bulunmakla beraber ev terliği, sabahlıklar vs. De dahil olmaktadır.

Çeyiz Çeşitleri

Çeyiz; eski dönemlerde yalnızca erkekler çalıştığı için evlenecek olan kızın evliliğe maddi ve manevi katkısı olarak kabul edilir. Kız çocuğu olan aileler; kızları henüz küçükken bu hazırlığa başlar. Evlenecek yaşa gelene kadar da kız çocuğunun çeyizi hazır olur. Gelenek olarak oldukça eski bir kültür olsa da bu çeyiz biriktirme hareketi; halen daha devam eden, oldukça tatlı bir kültür olarak hayatımızdaki yerini koruyor. Dantel örtüler, işlemeli havlular, yastıklar, dikiş ve nakış gibi el emeği ile üretilen eşyalar ile çeyiz düzülmüş olmaktadır. Ancak yeni nesilde gelin adayı arzu ettiği ve kullanabileceği çeyizleri tercih etmektedir. Evlenirken, kız tarafının alması gereken tüm malzemeleri çeyiz çeşitleri olarak ifade edilir. Çeyiz çeşitleri gelin ve damat için hazırlanan ve çiftin evlendikten sonraki hayatlarında, yaşamlarını kolaylaştıracak ve ihtiyaç duyabilecekleri malzemeleri içeren, oldukça önemli bir adetimiz olarak karşımıza çıkar. Özellikle gelin adayı için hazırlanan çeyiz çeşitleri yılların emeğini içinde taşıdığı için de oldukça önemlidir. El emeği çeyizler, örgüler dışında gelin için hazırlanan çeyiz sandığında makyaj setleri, ayna tarak setleri, iç çamaşırları ve daha birçok detay bulunur. Bunun yanı sıra ayna tarak seti de mutlaka çeyiz sandığı içerisinde bulunmalıdır. Bohçaların ya da sandıkların mutlaka şık, özenli ve gösterişli olması gerekmektedir. Çeyiz çeşitleri gelenek ve göreneklerimize göre erkek ve kız taraflarının gelin ve damada ve de onların yakınlarına hazırlanıp hediye olarak sunulan bir sandıktır. Çeyiz sandığı içerisinde gelin için olması gerekenler; ayna tarak setleri, makyaj takı kutusu, makyaj setleri, çeyizlik nevresim takımları, çeyiz altılı takım, gecelikler, atlet takımları kaşkorse, sutyen takım, korse, gecelik – sabahlık set, babydoll, külot, tanga, sutyen, parfüm, makyaj malzemeleri, nişan yüzük yastığı ve yüzük tepsisi, nişan elbisesi, çanta, patik, lif, ayakkabı ve geceliğe uygun evde giyilecek terlik, tırnak makası, tırnak törpü seti, manikür seti sandık içerisinde mutlaka bulunmalıdır.

Gelin Malzeme Fiyatları

Gelin malzeme fiyatları tercih edilen ürünlere göre belirlenmektedir. Bu ürünlerin kalitesi ve çeşitleri gelin malzeme fiyatları konusunda belirleyici olmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.