Geleneklerimizde Olan Testiler için Kınada Farklı Renk Seçenekleri

18-12-2018 22:25
Geleneklerimizde Olan Testiler için Kınada Farklı Renk Seçenekleri

Testi en eski adetlerimizden biri olarak günümüzde de kullanılmaktadır. Testi kırma adetleri; kırık testilerin çiftin evinde tatlı dil, güler yüz, mutluluk ve bereket getireceğine inanılır. Kına malzemeleri geleneksel olarak düğünden bir gün önce, kına gecesinde kullanılır. Kız evinde yapılan kına; genel olarak gelin adayının hem evlenmeden önce stresini atmasını hem de eğlenmesini sağlayan, kendi içinde de biraz hüznü olan bir gündür. Kına gecesi yalnızca gelin adayı için değil; gelin ve damat adayı için de oldukça eğlenceli bir gündür. Kınanın yapılacağı gün genel itibari ile kız evine düğünün başladığını ifade eden bir bayrak asılır. Geline yakılacak olan kına, oğlan evi tarafından alınmaktadır. Genel olarak bu kına; kız evine bir gece öncesinde çerezler ile beraber gönderilmektedir. Titizlik ve özenle hazırlanmış olan kına tepsisine çerezler, tatlılar ve kına helvası da koyulmaktadır. Ardından erkek evinden gelmiş olan misafirler kız evi tarafından karşılanır. Kına gecesi eski adetlerde böyle iken günümüzde bekarlığa veda gecesi ile birleştirilebilir ve daha farklı şekilde de kutlanabilir.

Kına Malzemeleri

Kına malzemeleri öncelikli olarak kınanın temasına uygun olarak seçilmelidir. Daha geleneksel olarak yapılacak olan kına gecelerinde kına malzemeleri daha ihtişamlı ve gösterişli seçilirken, daha modern ve eğlenceli kına gecelerinde gelenekselden biraz daha uzaklaşılabilir ve örnek olarak kırmızı yerine yeşil bir kına elbisesi tercih edilebilir, daha renkli seçeneklere göz atılabilir. Kına malzemeleri de gelenek ve görenekleri sürdürmeyi sağlayan, halen popülerliğini koruyan adetlerimizden biridir. Renkli testi ve testi adetleri de halen devam etmektedir. Evlilik; birçok farklı adımdan oluşan, yeni hayatın en güzel ve mutlu başlangıcıdır. Elbette oldukça mutlu, heyecanlı ve kutsal bir adım olsa da evliliğe giden yolda da farklı gelenekleri yerine getirmek gerekmektedir. Bu geleneklerin başında elbette kına gelmektedir. Kına, evlilik adımları içinde en keyifli olanlardan biri olmakla beraber kendine has malzemeleri ve detayları vardır. Bu detaylardan en önemlisi ise elbette kına tepsisi olarak karşımıza çıkar. Kına tepsisi kınanın en önemli ve en göze çarpan detaylarından biri olarak karşımıza çıkar. Bu yüzden de kınaya en uygun testi ve testi modelleri seçerken titiz davranmak, özenli olmak ve bazı ipuçlarına dikkat etmek gerekmektedir.

Kına Testi Fiyatları

Kına testi fiyatları tercih edilen testi modeline göre değişmektedir. Renkli Testi modelleri arasından arzu ettiğinizi seçip satın alabilirsiniz. Bereket, bolluk, güleryüz ve huzur için siz de testi kırabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.